dimecres, 17 de març del 2010

El perquè d'aquest nom

Volia que el títol del blog fos una paraula o frase feta ben nostrada, i donat que fa relativament poc que tinc una gata a casa, vaig decidir que aquest m'anava com anell al dit. El seu significat:


gat dels frares
1 Murri, persona que obra amb segona intenció.
2 Persona sorneguera o inclinada a la broma.
Sempre que ve al mercat a demanar-nos el vot, fa la mateixa pantomima... És ben bé un gat dels frares!




Si amb la seva ploma no arriba mai a fer sang ni esqueixar els núvols, arriba a donar gairebé sempre una sensació de benestar intel·lectual, una nota intel·ligent i sensible. En Plana, que com a home és un sant, com a escriptor és un gat dels frares. Llegeix tots els llibres i sap totes les coses que passen pel món. I sap orientar el seu pensament i la seva paraula pels camins que li vénen més de gust.

Josep M. de Sagarra, «Alexandre Plana» (La Publicitat, 28 de juny del 1925) (reproduït L’ànima de les coses, Barcelona: Quaderns Crema, 2001, pàg. 454)

diumenge, 14 de març del 2010

Benvinguda

Us dono la benvinguda al meu blog. Aquest espai té la funció de divulgar tot allò que em sembli interessant, sigui fet per mi o no, com ara escrits, cançons, vídeos, fotografies... Serà un mitjà amb el qual presentaré bona part dels meus projectes, com és la traducció i adaptació de cançons.

La política i la cultura hi tindran un lloc destacat, igual que la resta de temes pels quals em desvisc, com la geografia, la història, les llengües, les curiositats, la literatura, la fotografia, l'excursionisme, la mitologia i les lluites populars, posant sempre èmfasi en els temes de la meva nació, els Països Catalans, així com de les nacions germanes i altres pobles orpimits del món.

Sigueu, doncs, benvingudes i benvinguts.